Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Cursus Geld Telt in Stiens

Uw eigen administratie doen en het beheren van geld kan best lastig zijn. Wilt u meer controle krijgen over uw financiën doe dan mee met de cursus ‘Geld telt’.

Dorpenteam Noord van Amaryllis ondersteunt bewoners bij het in balans brengen van inkomsten en uitgaven. Met deze cursus krijgt u ondersteuning bij uw financiën. De cursus biedt u de mogelijkheid om vaardigheden te leren en financieel gezond te blijven. Daarnaast leert u hier hoe u uw inkomen kunt verhogen en welke mogelijkheden er zijn om uw uitgaven te verlagen. Naast praktische tips en informatie heeft u ook persoonlijk contact met andere deelnemers en kunt u onderling ideeën uitwisselen.

De cursus wordt gegeven door een sociaal werker van Dorpenteam Noord in samenwerking met het BuurtServicePunt. Er komt van alles aan bod dat met uw financiën te maken heeft. Het sorteren van post en betalingen; hoe maak ik een overzichtelijke administratie; hoe krijg ik een overzicht van mijn eventuele schulden; hoe krijg ik meer inzicht en overzicht in inkomsten en uitgaven. Ook ontvangt u informatie over regelingen en voorzieningen waarvoor u mogelijk in aanmerking komt en informatie over (noodzakelijke) papieren en verzekeringen.

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten in MFC De Skalm in Stiens. U kunt kiezen tussen dinsdagavond (14, 21 en 28 september van 19:30 uur – 21:30 uur) of woensdagmorgen (woensdag 15, 22 en 29 september van 09:00 uur–11:00 uur). Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden kan als u graag (meer) wilt leren over financiën, en inwoner bent van de gemeente Leeuwarden. Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Marije Beekman via 06 82 32 16 03 of m.beekman@amaryllisleeuwarden.nl.

Cursus Geld Telt in Stiens