Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Vrijwilligers maken Leeuwarden!

Op dinsdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Een uitgelezen kans voor vrijwilligersorganisaties om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Dat kan dit jaar helaas niet met een fysiek feestje of uitstapje. Een mooi gebaar is een cadeautje of een kaartje met een compliment. “Het is zo leuk om verrast, gezien en gewaardeerd te worden”, gaf een vrijwilliger vorig jaar aan na het ontvangen van een kaart.

Ondanks de beperkingen die Corona met zich meebrengt laat Vrijwilligerswerk Amaryllis deze dag zeker niet ongemerkt voorbij gaan. Net als voorgaande jaren worden vrijwilligersorganisaties ondersteunt met diverse PR activiteiten en (digitaal) materiaal om de vrijwilligers nog eens extra te bedanken! Een groot succes want dit jaar zullen ruim 1800 vrijwilligers een bedankkaart ontvangen. “We zijn zo blij met deze actie, want hiermee kunnen we op een eenvoudige manier onze waardering uiten aan onze vrijwilligers”, aldus één van de deelnemende vrijwilligersorganisaties.

Dit jaar is het nationaal jaar van de vrijwillige inzet met als slogan ‘Mensen maken Nederland’. Zowel landelijk als lokaal zijn er diverse activiteiten georganiseerd die bijdragen aan de waardering én het betrekken van meer en nieuwe mensen bij vrijwillige inzet. Want vrijwilligers verdienen het om niet alleen op 7 december maar juist het hele jaar door ondersteund en gewaardeerd te worden! Het team van Vrijwilligerswerk Amaryllis besteedt uiteraard ook aandacht aan het nationaal jaar en heeft afgelopen jaar diverse wervings- en waarderingsacties georganiseerd. Zo is er in december op diverse plaatsen in de gemeente Leeuwarden een vrijwilligersmagazine te vinden waar maar liefst 80 vrijwilligersorganisaties hun medewerking aan hebben verleend.

Ruim 53 procent van de volwassen bevolking in Friesland doet vrijwilligerswerk. Nergens in Europa ligt het percentage zo hoog als in onze provincie. Iets waar we ontzettend trots op mogen zijn. De acties zijn een blijk van waardering voor deze vrijwilligers. Voor de inwoners van de gemeente die nog niet bekend zijn met vrijwilligerswerk is het wellicht een eerste stap om zich juist te gaan verdiepen in de vele mogelijkheden, want ook in deze bijzondere tijd zijn die er zeker!”. Mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk in de gemeente Leeuwarden kunnen het aanbod bekijken op samenleeuwarden.nl. Op die website brengt Vrijwilligerswerk Amaryllis de vrijwilligersvacatures samen. Er is voor ieder wat wils: kort- of langdurend, voor een aantal dagen per week of een aantal uren per maand, vele verschillende werkzaamheden, in dorp op stad. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk kunt u terecht bij Vrijwilligerswerk Amaryllis.

Jolanda, vrijwilliger bij Buurtservicepunt, wordt in het zonnetje gezet.

Vrijwilligers maken Leeuwarden!