Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Vrouwencafé “Habibti”: voor nieuwkomers en Nederlanders

In Grou is stichting Amaryllis sinds 15 september gestart met vrouwencafé “Habibti”

“Habibti” betekent “schatje” in het Arabisch en de vrouwelijke nieuwkomers hebben zelf deze naam gegeven aan dit café. De vrouwen die hier komen hebben veelal een vluchtelingen of expat achtergrond en wonen allemaal in Grou of de omliggende dorpen.

Er blijkt een grote behoefte te zijn bij de vrouwen, die diverse nationaliteiten hebben, om elkaar te ontmoeten. Ze willen graag vaardigheden leren zoals korte gesprekken voeren in het Nederlands, wet- en regelgeving, extra Nederlandse les, opvoedadviezen, sport, naailessen en gezamenlijk koken. Dit alles door te leren van elkaar, elkaars achtergrond en culturen maar ook door te leren van andere Nederlandse vrouwen.

Vrouwencafé “Habibti” is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor alle vrouwen in de regio Grou. Het vrouwencafé heeft tevens als doel participatie en integratie in de Nederlandse samenleving te vergemakkelijken.

De eerstvolgende openingsdata zijn woensdag 29 september en 13 oktober van 10:00 tot 12:00 uur in “De Loads”, Muldyk 5 in Grou. Na deze bijeenkomsten komen er definitieve openingsdata. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Cristel (06 53 80 75 32) of Anke-marije (06 12 80 36 32), werkzaam bij team Statushouders van Amaryllis. Zij zijn ook aanwezig bij de cafés.

Vrouwencafé “Habibti”: voor nieuwkomers en Nederlanders