Bezoek&Co

Stichting Bezoek&Co is uniek in Leeuwarden. Wekelijks bezoeken vrijwilligers en studenten kwetsbare ouderen met een beperkt sociaal netwerk en dat doen we al bijna twintig jaar! Naast de hulp aan ouderen biedt deze stichting studenten Social Work en studenten Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening de mogelijkheid een stage te doen door cliënten wekelijks te bezoeken gedurende hun eerste studiejaar. Lees snel verder en meld je direct aan als maatje!

Wij versterken het sociale netwerk van ouderen


Heeft u zin en tijd om een duurzame vertrouwensband op te bouwen met een deelnemer? Om samen gezellige dingen te ondernemen en steun te bieden?

We zijn op zoek naar vrijwilligers om samen met oudere mensen:

  • Een kopje koffie te drinken.
  • Een wandeling of fietstochtje te maken.
  • Van een feestelijke lunch te genieten.
  • Een muziekmiddag te beleven.
  • Er een dagje op uit te gaan.

Wij bieden jou:

  • Een waardevol contact
  • Een leuke club vrijwilligers
  • Leuke uitjes en activiteiten

Wil jij maatje worden bij deze mooie organisatie? Fantastisch! Hieronder kun je direct, je gegevens doorgeven en Bezoek&Co zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.


BezoekenCo aanmelden als vrijwillig maatje
Bezoek&Co
Afbeelding bij tekst

Ervaringsverhaal
Ik ben Evelien, vrijwilligster van mevrouw H. Ik doe dit werk al jaren, al 14 jaar ongeveer. Eerst zoals mevrouw H. zegt, bij haar man en nu sinds jaren bezoek ik haar. Ik ben dit werk gaan doen omdat ik graag iets voor de ander wilde betekenen, met name ouderen die niet meer alleen naar buiten kunnen gaan.
Met mevrouw H. heb ik een goede band. Ik ga graag elke dinsdagochtend naar toe en geniet samen met haar van de kopjes koffie die ze zelf heeft gezet. Een lekker koekje mag niet ontbreken. Ik hoor dan graag wat ze beleefd heeft in de Hofwijck of met de familie, of we praten over haar jeugd. Altijd boeiend om naar te luisteren. Ze heeft altijd belangstelling hoe mijn weekend was. Nu ze een elektrische rolstoel heeft gaan we ook wat verder dan het park, zo zijn we laatst langs haar oude huis gereden, zo haalt ze herinneringen op en verteld hoe ze daar woonde. Ik luister natuurlijk aandachtig. Ik vind het heel fijn om samen met haar dit te doen, zonder mij had ze dit nooit ondernomen. Haar wereldje is dan heel klein en niet verder dan de Hofwijck.
Ik hoop dat ik nog jaren van haar mag genieten, want ze is mijn oudste vriendin!! Een hele lieve mevrouw….en ik ben heel blij met haar! Geeft mij ook voldoening….

Benieuwd naar verhalen van andere maatjes? Kijk hier.

GEGEVENS ORGANISATIE
Mail:
bezoekenco@gmail.com
Tel:
06 49 91 33 34
Website:
bezoekenco.nl

Facebook: /bezoek-co
Instagram: /bezoekenco