De Noorderbrug

De Noorderbrug helpt cliënten op weg bij het (her)inrichten van hun leven op belangrijke punten van het leven zoals wonen, werken en meedoen, vrije tijd, gezondheid en bewegen. Medewerkers van De Noorderbrug zijn geschoold en gespecialiseerd in het omgaan met de gevolgen van Niet-Aangeboren Hersenletsel, chronische ziekten, lichamelijke beperkingen en doofheid met complexe problematiek. De inbreng van vrijwilligers en mantelzorgers is uniek, doordat zij vanuit eigen belangstelling en deskundigheid werken, gebaseerd op persoonlijke betrokkenheid. De inbreng van vrijwilligers brengt daarnaast een andere, frisse kijk op ondersteuning met zich mee en is daarmee een waardevolle en onmisbare toevoeging aan de specialistische dienstverlening van De Noorderbrug.

Een maatje kan zó belangrijk zijn, jij maakt dan het verschil!

Wij zijn op zoek naar diverse maatjes voor onze ruim 70 bewoners. Even samen wandelen, samen zwemmen of gamen. We kijken naar de interesses van de bewoners en vrijwilligers om een goede match te maken. De meeste cliënten hebben Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) of een lichamelijke beperking. Sommige cliënten zijn doof en weer andere cliënten kunnen zich moeilijk verstaanbaar maken omdat ze afasie hebben. Ervaring met de doelgroep is niet nodig. We verwachten vooral inzet en enthousiasme en onze medewerkers helpen u waar nodig. Wij vragen bij aanmelding om een recente Verklaring Omtrent het Gedrag. Het ontmoeten van de cliënt staat centraal. Tijdens een gesprek op de plek waar u graag vrijwilligerswerk wilt doen kijkt een medewerker samen met u of de activiteiten bij u passen en hoeveel tijd u hieraan wilt besteden.

Wij bieden: Als vrijwilliger bij De Noorderbrug is er genoeg te doen. U kunt op allerlei manieren actief zijn en bijdragen aan de kwaliteit van leven van cliënten. Wij vinden het belangrijk dat u plezier heeft in de activiteiten die u samen met cliënten onderneemt. Daarom is het belangrijk dat deze activiteiten aansluiten bij uw interesses en talenten.

Wil jij maatje worden bij deze mooie organisatie? Fantastisch! Hieronder kun je direct, je gegevens doorgeven en de Noorderbrug zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

De Noorderbrug aanmelden als vrijwillig maatje
De Noorderbrug
Afbeelding bij tekst

GEGEVENS ORGANISATIE
Mail:
vrijwilligersleeuwarden@noorderbrug.nl
Tel:
058 303 1458
Website:
noorderburg.nl

Facebook: /woonvormnooderbrug