Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Doe ertoe tijdens NLdoet!

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart voor de 19e keer de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. In heel het land zijn dan duizenden activiteiten waarbij iedereen een dag(deel) ertoe kan dóen voor andere mensen. Ook in Leeuwarden en omgeving zijn er allerlei activiteiten.

Vrijwilligers hard nodig
Veertig procent van de mensen in Nederland zet zich jaarlijks vrijwillig in. Helaas neemt dit aantal gestaag af. Tijdens NLdoet kan iedereen laagdrempelige en vrijblijvend kennismaken met vrijwilligerswerk. Zo kunnen mensen ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar ook heel leuk voor de vrijwilliger zelf. Met vrijwilligerswerk breng je ook verschillende mensen met elkaar in verbinding en ook dat is van grote waarde.

Activiteiten in de buurt
Of u nu van koken, klussen of tuinieren houdt of u verzorgt liever een spelmiddag in een buurthuis. Er is altijd wel een stadstuin, zorgboerderij, voedselbank of dorpshuis  in de buurt waar u op 10 en 11 maart een helpende hand kan bieden.

Op de website van NLdoet van het Oranje Fonds vindt u alle informatie en activiteiten.
Op de website SamenLeeuwarden zette ons team Vrijwilligerswerk alle activiteiten in de gemeente Leeuwarden op een rij.

 

Doe ertoe tijdens NLdoet!