Fier

Fier is het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Onze opdracht is: voorkomen van geweld, stoppen van geweld en hulp bieden bij de gevolgen van geweld. Wij bieden opvang, hulp en behandeling bij geweld in afhankelijkheidsrelaties en zijn gespecialiseerd in het bieden van veiligheid en bescherming bij zeer ernstige dreiging. Lees snel verder en meld je direct aan als maatje!

Aandacht, steun, meedenken, kennis overbrengen: maatjes maken het verschil.


WIJ ZOEKEN VRIJWILLIGERS VOOR:

Onderwijsondersteuning
Zet je kennis, kunde, sociale skills en online-vaardigheden in! De vrouwen, meiden en jongens die tijdelijk in de specialistische opvang van Fier verblijven volgen vanaf dag één onderwijs. Dit is niet altijd makkelijk, maar wel verschrikkelijk belangrijk. Soms hebben zij daarom een steuntje in de rug nodig, van jou! Word jij hun inspirerende (online) huiswerkbegeleider die hen naar een eindexamen of volgende toets begeleidt of helpt om de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen? Wij zoeken jou! Mensen met kennis rondom uiteenlopende vakken op verschillende niveaus zijn welkom (vmbo-havo of basisschoolniveau). Jij kunt uit de voeten met boeken en laptops. Ben jij minimaal enkele maanden beschikbaar voor onderwijsondersteuning op vastgestelde tijden van één of twee uren per week in Fier?

Opvoedondersteuning
Veel meiden en jongens die tijdelijk in de specialistische opvangvoorziening van Fier verblijven, hebben behoefte aan het vergroten van hun netwerk en gezelligheid. Als maatje ga je zo nu en dan met één van de meiden of jongens op pad, zodat er een vriendschap kan ontstaan. Een vriendschap waar hij/zij wat aan heeft, iemand die een steuntje in de rug kan zijn of net het zetje geeft dat nodig is om vooruit te komen. Heb jij ervaring met kinderen en opvoeding en een paar uurtjes over in de week?

WIJ BIEDEN JOU:

  • Je kunt meedoen aan diverse trainingen.
  • Er zijn vrijwilligersbijeenkomsten.
  • Je krijgt ondersteuning vanuit de mentoren.
  • Je krijgt een vrijwilligerscontract voor minimaal een jaar.

Wil jij maatje worden bij deze mooie organisatie? Fantastisch! Hieronder kun je direct, je gegevens doorgeven en Fier zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.


Fier aanmelden als vrijwillig maatje
Voor welk maatjesproject wil je, je opgeven?
Fier
Afbeelding bij tekst

GEGEVENS ORGANISATIE
Mail: participatie@fier.nl
Tel:
058 215 7084
Website:
fier.nl

Facebook: /fierNL
Instagram: /fier_nl