Daniëlle Kingma

‘’Scout ben je niet voor even, dat ben je voor je hele leven’’

Daniëlle Kingma is 22 jaar en woont in Leeuwarden. Ze studeert HBO Biomedisch Laboratoriumonderzoek en daarnaast heeft ze ook nog een bijbaan bij AH to go. Natuurlijk werkt ze niet op de zaterdag, want die is voor scouting! Gelukkig is scouting dan ook haar grootste hobby. Ze zou niet weten wat ze zonder zou moeten.

Daniëlle en haar vrijwilligerswerk
Daniëlle is al 16 jaar betrokken bij de scouting en is nu voor haar 5e jaar als leiding aan de slag.  In die positie stuur je andere leiding aan, heb je contact met ouders, regel je vergaderingen etc. Heel wat verantwoordelijkheid dus! Zelfs als er gemopperd of geklaagd wordt, blijft Daniëlle altijd vrolijk en vriendelijk. Dat is nog niet alles, want naast deze taken, zit Daniëlle regelmatig in commissies voor speciale evenementen. Dan doet ze keihard haar best om extra gave spelen te organiseren. Ze is zelfs momenteel bezig om iets gaafs te organiseren voor een activiteit in november. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft ze dit jaar nóg een extra taak. Ze is namelijk dit jaar voor het eerst spelbegeleider. Op die manier zorgt ze ervoor dat er meer diepgang en variatie in de opkomsten is. Nog maar 22 en al zo veel verantwoordelijkheid, echt petje af! Als je al ziet hoeveel werk ze heeft aan een opkomst organiseren, dan moet je eens zien hoeveel energie ze stopt in de organisatie van de zomerkampen! De zomerkampen zijn echt altijd te gek! En door de tienermeiden krijgt zij zelf amper slaap, maar daar laat ze het niet om. Dat geldt ook voor de overnachtingen, waarbij de leiding vaak de hele nacht wakker wordt gehouden. Ook dit doorstaat zij (en ook haar collega-vrijwilligers) vriendelijk, met een glimlach!

Wat iedereen over Daniëlle moet weten
Daniëlle is echt het zonnetje in huis. Ze is altijd vrolijk, vriendelijk en blijft altijd beleefd. Ze ziet de kinderen echt om wie ze zijn, ze doen er allemaal toe en ze hebben allemaal een plekje in haar hart. Dat straalt ze echt uit. Daarom wil ze bij elke opkomst er ook uithalen wat erin zit. Een beetje gek doen hoort daar ook bij. Zo maakt ze iedereen ook vaak aan het lachen en heeft iedereen plezier. Lekker genieten van het leven en lang leve de lol!

Wat vind je ervan dat je bent genomineerd?
Heel bijzonder, scouting is mijn hobby, het is wel weer een besef dat je het doet voor al die mensen. Grote waardering deze nominatie!

Wil je zelf nog iets kwijt?
Ik voel mij zeer vereerd, dat ik ben uitgekozen. Wij zijn met heel veel vrijwilligers en ik beschouw dit wel als een waardering voor ons allemaal.

Informatie over scouting Burmania waar Daniëlle werkzaam is.
Scouting Burmania is een christelijke vereniging die zich bevindt aan de oostkant bij het Kalverdijkje te Leeuwarden. Zij hebben daar een supergaaf clubgebouw waar ze elke zaterdag opkomsten hebben voor jongens en meisjes van verschillende leeftijden. Elke week doen ze kei-leuke activiteiten, zoals spelletjes, knutselen, speurtochten, survival, leren knopen en meer. Het is ontzettend veelzijdig en je leert er ook nog eens heel veel. Verder is het er altijd gezellig en alle leiding doen daar keihard hun best voor.

BRENG NU JE STEM UIT!
Dit kan via de volgende link, https://www.superheroes.frl/hero58/over-her058

 

 

 

 

 

 

Daniëlle Kingma