Daniëlle Nawijn

”Samen is sterker dan alleen!’’

Daniëlle Nawijn, 25 jaar en woonachtig in Leeuwarden.  Ze komt van de vrije school, heeft maatschappelijk werk gestudeerd en werkt momenteel bij Zienn. Naast haar werk en vrijwilligerswerk volgt ze nog een thuisstudio als verslavingsconsulent. Veel van haar vrije tijd gaat naar het vrijwilligerswerk dat ze doet voor Bezoek&Co. Maar zelfs naast al deze bezigheden heeft ze nog tijd over om fotoboeken te maken en reist ze graag, zo is ze vorig voor de tweede keer naar Thailand geweest en kan ze erg genieten van de natuur. 

Daniëlle en haar vrijwillige inzet
Ze hielp sinds klein af aan haar moeder, die zich ook al jaren inzet voor anderen. Maatschappelijke inzet is er dus met de paplepel ingegoten. Haar moeder vertelt dat ze zich toen al vol vuur inzette. Als er een activiteit was ging ze op jonge leeftijd al mee om bijvoorbeeld spelletjes met ouderen te doen. Erg bijzonder hoe ze dit oppakt.

Haar taken bij stichting Bezoek&Co zijn voornamelijk digitaal. Zo maakt zij de nieuwsbrief, houdt Facebook bij en maakt alle uitnodigingen voor bijvoorbeeld leuke activiteiten voor de ouderen. Ook helpt ze actief met het voorbereiden en uitvoeren van activiteiten, zo heeft ze een zomeractiviteit uitgedacht van het bedenken van de hapjes tot het halen van boodschappen. Ze is er veel tijd aan kwijt, maar dit doet ze altijd vol enthousiasme! Haar collega-vrijwilliger (tevens haar moeder) vertelt dat ze ook niet weet hoe het was geweest als ze al deze zaken niet oppakte.

Wat iedereen over Daniëlle moet weten
Ze maakt door vrijwilliger te zijn voor Bezoek&Co echt het verschil! Een waarde voor twee, niet alleen voor de ander waarvoor ze zich inzet, maar ook doet ze het erg goed!

Wat vind je ervan dat je bent genomineerd?
Toen ik hoorde dat ik genomineerd was ik direct helemaal enthousiast. Erg leuk om te horen.  

Wil je zelf nog iets kwijt?
Sowieso een goed initiatief, dat er een prijs is voor jongeren die zich inzetten voor de maatschappij.  Er zijn (naast mij) nog vele andere jongeren die zich inzetten en zo krijgen zij ook de waardering die ze verdienen!

Informatie over Bezoek&Co waar Daniëlle werkzaam is.
Stichting Bezoek&Co organiseert voornamelijk activiteiten voor ouderen, mensen met een beperking en mensen met een klein netwerk. De werkzaamheden van stichting Bezoek&Co bestaan al jaren, maar sinds mei 2019 is het officieel een stichting.

STEM OOK!
Dit kan via de volgende link, https://www.superheroes.frl/hero58/over-her058

Daniëlle Nawijn