Djayden Jung

”Ik wil mensen graag verbinden en met elkaar in gesprek laten gaan. Theater is hiervoor een mooi middel, waardoor taboes kunnen worden doorbroken”

Djayden Jung is 25 jaar en woont in Leeuwarden. Onlangs is hij afgestudeerd aan de opleiding diermanagement, werkt hij bij Live Your Story, is hij acteur bij twee theaterdiners en acteert hij in het theaterstuk Homonologen. Hij is transgender en de ervaring en kennis die hij hierdoor heeft opgedaan, gebruikt hij in zijn vrijwilligerswerk. 

Djayden en zijn vrijwilligerswerk
Vanaf 2016 zet Djayden zich actief in voor het COC Friesland.  Zijn werkzaamheden zijn erg divers.
Zo regelt hij alles voor de transgendergroep. Deze groep vindt 1x per maand plaats. hiervoor zorgt hij voor leuke en passende activiteiten, onderhoudt en werft hij contacten. Het theaterstuk Homonologen coördineert hij in Friesland en ook gaat hij gaat langs (Friese)scholen om leerlingen te onderwijzen over seksuele- en genderdiversiteit. Hij gebruikt in de lessen zijn eigen verhaal en stelt zich hierbij kwetsbaar op, daar is moed voor nodig! Aandacht voor transgenders miste nog binnen het COC Friesland en hij heeft zich hier hard voor gemaakt en, de meeste vragen over transgenderiteit pakt hij dan ook graag op.

Zijn collega’s omschrijven hem als een hele fijne, betrouwbare en enthousiaste vrijwilliger!

Wat iedereen over Djayden moet weten
Hij is transgender en gebruikt zijn ervaringen in het werk. Dit doet hij heel goed en sterk. Knap om je kwetsbaarheid te tonen. 

Wat vind je ervan dat je bent genomineerd?
Sowieso echt goed voor de waardering van datgene wat je doet. Hiermee kunnen ook anderen mensen worden gemotiveerd en geïnspireerd.

(Hij heeft zelf ook een jongere aangemeld voor de HERO58 en nomineerde het liefst de hele Homonologengroep. Makkelijk om over anderen te zeggen waarom ze het verdienen, voor zichzelf vond hij dit moeilijker)

Wil je zelf nog iets kwijt?
Wat ik in mijn jeugd heb gemist, bijvoorbeeld seksuele voorlichting, kan ik nu wel aan anderen geven. Doen wat ik vroeger heb gemist en kan hiermee een veilige haven en vertrouwen bieden. 

Informatie over COC Friesland waar Djayden werkzaam is
COC Nederland komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). Ze zetten zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland en het buitenland. We streven naar een diverse en inclusieve wereld waar mensen zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken.

STEM OOK!
Dit kan via de volgende link, https://www.superheroes.frl/hero58/over-her058

Djayden Jung