Kasia de Vries

”Wat je meemaakt is niet wie je bent, maar hoe je er mee omgaat”

Kasia de Vries is 26 jaar en woont in Leeuwarden. Ze heeft het erg druk met vrijwilligerswerk. Haar collega’s hebben hier veel bewondering voor, omdat het haar niet meezit. Zo heeft ze Fibromyalgie, chronische vermoeidheid, Prikkelbare Darm Syndroom, syndroom van Tietze, astma en migraine. Ondanks deze ziektes, heeft ze wel een MBO-diploma behaald, is ze positief en wil ze het beste ervan maken. Binnenkort gaat ze een heel nieuw avontuur aan, want ze wordt namelijk voor het eerst moeder. 

Kasia en vrijwilligerswerk
Ze zet zich al jaren met volle enthousiasme, grote betrokkenheid en vele uren in als vrijwilliger in Leeuwarden. Ze heeft vrijwilligerswerk gedaan bij o.a. Humanitas en het Rode Kruis. Nu is ze iets meer dan een half jaar bij Jimmy’s aan de slag. Zij is hier vrijwilliger voor drie dagen in de week. Ook komt ze vaak buiten haar ”officiële werkdagen” bij Jimmy’s, om nog van alles te doen.  Ze is heel toegankelijk, waardoor ze een goede vertrouwde sfeer kan scheppen. 

De taken van haar zijn er best veel om op te noemen. Zo doet ze de inloop, biedt jongeren een luisterend oor, helpt bij financiën, ondersteunt/begeleidt stagiaires, geeft workshops op scholen en organiseert projecten. 

Wat iedereen over Kasia moet weten
Iedereen mag weten dat het een echte doorzetter is. Echt een vechtertje, met een klein hartje van goud. 

Wat vind je ervan dat je bent genomineerd?
Ik ben compleet verrast en moest er natuurlijk wel een traan om laten. Het is erg fijn dat je word gewaardeerd voor wat je doet. Vind het zo ontzettend lief!

Wil je zelf nog iets kwijt?
Alles wat ik doe, doe ik omdat ik er erg blij van wordt om mensen te helpen. En omdat ik graag mijn eigen ervaringen wil omzetten in iets positiefs. ‘’The prettiest flowers grow in shit’’

Informatie overJimmy’s waar Kasia werkzaam is
Jimmy’s Leeuwarden is een plek voor en door jongeren, waar alle jongeren fysiek en online terecht kunnen met al hun vragen en ideeën. Bij Jimmy’s kunnen jongeren terecht om elkaar te ontmoeten, samenwerken en worden uitgedaagd hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

STEM OOK!
Dit kan via de volgende link, https://www.superheroes.frl/hero58/over-her058

Kasia de Vries