Melvin Kooistra

”Gewoon doorgaan”

In de Leeuwarden wonende Melvin is 27 jaar en wordt omschreven als een hele stille jongen die anderen altijd op de eerste plaats zal zetten, of dit nu een mens of dier is. Naast zijn vrijwilligerswerk is hij, sinds 15 augustus dit jaar, administratief/logistiek medewerker bij naaipatronen.nl. Vanwege persoonlijke omstandigheden was hij na zijn diplomering niet in staat om te werken. Hij heeft meerdere opleidingen afgerond (waaronder Sociaal cultureel werk en Integrale Veiligheid). Naast de opleidingen heeft hij het certificaat huiselijk en seksueel geweld gehaald en volgt hij op dit moment een cursus. 

Melvin en zijn vrijwilligerswerk
Negen jaar geleden is Melvin terecht gekomen bij dierenopvang de Wissel. Ook al gaat het met hem niet altijd even goed, hij blijft zich inzetten voor de dieren. Bij de Wissel doet hij o.a. schoonmaakwerkzaamheden, voeren van de dieren, de speelweide bijhouden, klanten helpen en in de middagen gaat de aandacht voornamelijk naar de honden. Hij kan met de moeilijkste honden overweg en is altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken. Deze jongen cijfert zichzelf compleet weg en mag nu wel eens een keer in het zonnetje gezet worden! 

Wat iedereen over Melvin moet weten
Met zijn verjaardag werd hem gevraagd wat hij als verjaardagscadeau wilde, zijn antwoord; ”Mijn enige wens is dat Shaba geplaatst wordt” Shaba was een hond die uiteindelijk 777 dagen in het asiel heeft gezeten.

Wat vind je ervan dat je bent genomineerd?
Toen ik het hoorde was ik compleet verrast. Ik had zoiets echt nooit verwacht, het is voor mij een blijk van waardering voor het werk dat ik al negen jaar doe en vooral een positief iets voor de zware tijd waar ik in zit.

Ik vind het echt super lief dat XX aan mij heeft gedacht. Hij weet in wat voor moeilijke strijd ik op het moment zit. Het was voor mij echt even een lichtpuntje in de donkere hemel.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Mensen onderschatten vaak de waarde van vrijwilligerswerk. Het werken in het asiel geeft enorm veel voldoening en heeft mij geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het is geweldig om het leven van de asieldieren iets leuker te kunnen maken en ze te helpen aan een nieuw thuis.

Informatie over Stichting Dierenopvang de Wissel waar Melvin werkzaam is
De Wissel in Leeuwarden bestaat al sinds 1957. De Wissel heeft in al die jaren dezelfde functie gehad: het opvangen en herplaatsen van dakloze dieren. Door de jaren heen is de opvang gegroeid en doorontwikkeld tot een vooraanstaande opvang in Friesland. Met behulp van giften, donaties en erfenissen streeft De Wissel naar  optimaal welzijn voor de dieren die tijdelijk in de opvang verblijven.

STEM OOK!
Dit kan via de volgende link, https://www.superheroes.frl/hero58/over-her058

Melvin Kooistra