Myra van der Horst

Two feet move your body, four feet move your soul 🐴’’

Myra van der Horst is 19 jaar en woont in Stiens. Ze studeert bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Daarnaast tennist ze en doet ze aan paardrijden. Samen met haar zusje heeft ze twee paarden en rijdt nog een paard voor iemand anders. Ook doet ze regelmatig mee aan paardrijwedstrijden.

Myra en haar vrijwilligerswerk
Al 6 jaar lang is Myra actief bij de paardrijlessen voor mensen met een (lichamelijke of geestelijke) beperking. Ze heeft daar haar Maatschappelijke stage gedaan en kreeg zelf ook al les op de manege. Na de stage vond ze het zo leuk om te doen dat ze is gebleven als vrijwilliger. 

Ze helpt bij het klaarmaken van de paarden, helpt de ruiters bij het rijden door er naast te lopen en aanwijzingen te geven. Verder helpt ze met poetsen, het op- en afzadelen, brengen van de paarden en heeft ze voor en na de les contact met de ruiters. 

Wat iedereen over Myra moet weten
Ze is heel erg betrokken, vindt het sociaal contact met de mensen heel leuk. Ook leuk om te zien dat er één jongetje in het bijzonder is die erg naar haar toetrekt.

Wat vind je ervan dat je bent genomineerd?
Leuk! Ik vind het een leuk initiatief om de waardering van het vrijwilligerswerk van en aan jongeren te laten zien.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Ik vind dat alle vrijwilligers die helpen bij het paardrijden voor mensen met een beperking deze prijs/nominatie verdienen. Zij zetten zich ook volledig in om deze avonden tot een succes en mogelijk te maken! ”A winner is a dreamer who never gives up”

Informatie over Stichting Paardrijden Gehandicapten Leeuwarden e.o. waar Myra werkzaam is.
De stichting organiseert, samen met manege Molenruiters in Vrouwenparochie, paardrijlessen voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. De stichting heeft als doel:
– Het bevorderen van de mogelijkheden van de ruitersport voor mensen met een handicap.
– Het, onder toezicht, op verantwoorde wijze doen beoefenen van de ruitersport door mensen met een handicap.
– Ondersteuning bieden aan mensen met een handicap die zonder deze ondersteuning niet kunnen participeren in de ruitersport.

STEM OOK!
Dit kan via de volgende link, https://www.superheroes.frl/hero58/over-her058

Myra van der Horst