Rowena van Nimwegen

”Take the risk or lose the chance’’

Rowena van Nimwegen is 27 jaar en woont in Leeuwarden. Van oorsprong komt ze uit Dordrecht. Zes jaar geleden is ze naar Leeuwarden verhuisd en is toen begonnen met de muziekopleiding. Leeuwarden, bevalt haar goed en wil hier graag blijven en ze is nu begonnen met de opleiding Social Work.

Rowena en haar vrijwilligerswerk
Rowena heeft vrijwilligerswerk gedaan bij Drempelloos Dansen en bij het verzorgingstehuis Abbingahiem waar ze zong met dementerenden. Op het moment is ze vrijwillig maatje bij Support Fryslân. Haar collega van Support Fryslân, heeft haar opgegeven voor de HERO58.  Zij heeft zich dit jaar aangemeld voor het maatjesproject van Support Jongeren. Ze wist toen nog niet of ze graag een maatje wilde hebben of deze juist voor iemand wilde zijn. Uiteindelijk is zij maatje geworden voor een jongere en doet het fantastisch. Zelf blijft ze bescheiden, maar zowel zij als haar maatje hebben het erg naar hun zin. Ze is een luisterend oor en deelt, waar het past haar eigen, levenservaringen. Samen zitten ze graag bij La Place om over serieuze en minder serieuze dingen te kletsen.

Ze gelooft nog te weinig in zichzelf en verdient een complimentje voor het verschil dat ze maakt!

Wat vind je ervan dat je bent genomineerd?
Ik vind het heel bijzonder dat Support Fryslân mij hiervoor heeft aangemeld, omdat ik zelf niet het idee heb dat ik iets bijzonders doe. Ik denk altijd heel negatief over mezelf en heb de overtuiging dat anderen ook zo over mij denken. Rondom het maatjesproject bij Support Fryslân dacht ik dus ook dat ik het helemaal niet goed deed en dat alle andere maatjes het veel beter doen. Dat ze mij hiervoor heeft aangemeld is een compliment en ik doe mijn best om deze te aanvaarden.

Informatie over Support Fryslân waar Rowena werkzaam is.
Support Fryslân is een professionele vrijwilligersorganisatie voor maatjesprojecten. Het ondersteunen van Friese jongeren tussen de 12 en 27 jaar die moeite hebben met hun sociale ontwikkeling. Voornaamste doel is het vergroten van hun  sociale (zelf)redzaamheid en deelname aan de samenleving. Support Fryslân wil haar missie bereiken door deze groep jongeren te koppelen aan maatjes (vrijwilligers) die regelmatig met hen afspreken.  Niet het probleem maar de wens van de jongere staat centraal!  

STEM OOK!
Dit kan via de volgende link, https://www.superheroes.frl/hero58/over-her058

Rowena van Nimwegen