Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Jongerenhelden in het zonnetje!

Jongeren die nu al tot het uiterste gaan om Leeuwarden wat mooier te maken. Niet wachten tot later, maar vandaag al het verschil maken. Deze jongeren kunnen worden genomineerd voor de HERO58. 

De HERO58 is een onderscheiding speciaal voor jongeren tot en met 27 jaar uit de gemeente Leeuwarden die zich belangeloos inzetten voor andere(n) en/of de gemeente.

Er is zowel een publieks- als een juryprijs. Iedereen, van jong tot oud, kan jongeren tot en met 23 september aanmelden voor de prijs. Dit kan via de website www.superheroes.frl. Vervolgens kan er door het publiek worden gestemd voor de publieksprijs en zal de jury zijn keuze maken. Tijdens het Vrijwilligersfestival in de Harmonie, op vrijdag 11 oktober, worden de winnaars van zowel de publieks- als juryprijs bekend gemaakt. De winnaars worden in het zonnetje gezet, krijgen een mooie onderscheiding en een leuk cadeau!

In 2010 heeft de Jongeren Advies Raad aangeraden om HERO58 uit te zetten in de gemeente Leeuwarden. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt door wethouder Hilde Tjeerdema. De organisatie ligt in handen van Super Heroes Leeuwarden. Super Heroes Leeuwarden daagt jongeren, uit de gemeente Leeuwarden, uit om één of meerdere maatschappelijk vraagstukken aan te pakken. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een Sinterklaasactie voor kinderen in armoede, trashchallenge of een culturele ontmoetingsactiviteit.

Jongerenhelden in het zonnetje!