Mantelzorgmakelaar

Wat kan de Mantelzorgmakelaar voor u betekenen?

De Mantelzorgmakelaar:

  • komt aan huis om de situatie te bespreken of nodigt u uit op kantoor
  • geeft informatie en advies op het gebied van zorg, wonen, welzijn, arbeid en financiën
  • zoekt, voor snelle hulp contact met thuiszorg, huisarts, familie, hulpinstanties
  • neemt tijdelijk regeltaken over, dagelijkse taken en overlegt met familie
  • biedt praktische hulp: aanvragen hulp en zorg, financiële zaken, formulieren invullen
  • helpt u bij het zetten van stappen, overzichtelijk en realistisch

De Mantelzorgmakelaar ‘makelt’ en kan dit door de samenwerking met verschillende instanties en hulpdiensten. De Mantelzorgmakelaar weet de juiste weg te bewandelen en ontlast u daarmee. U wordt hiermee ondersteund tot de zaken goed geregeld zijn.
De hulp van de Mantelzorgmakelaar is kosteloos en vrijblijvend; de beslissing over wat er moet gebeuren blijft ter aller tijden bij u als de mantelzorger.

Heeft u vragen of kwesties waar u over wilt praten of behoefte aan ondersteuning? Neemt u dan gerust contact op voor een gesprek met de Mantelzorgmakelaar; er wordt naar u geluisterd, antwoord gegeven en hulp geboden.

Mantelzorgmakelaar
Afbeelding bij tekst

Advies, meer informatie of aanmelden mantelzorger
Voor alle vormen van mantelzorgondersteuning kun je, je rechtstreeks aanmelden bij Mantelzorg Amaryllis. Ook je huisarts, wijkverpleegkundige of sociaal werker kan je aanmelden.

Wij gaan graag met je in gesprek over je situatie en/of je advies te geven op diverse gebieden.  Aan de orde komen vragen zoals: wat kan de zorgvrager zelf doen, wat moet worden overgenomen door de vrijwilliger en wat doet eventueel de thuiszorg.Je kunt ons bellen op het nummer 058 210 0216 of mailen via mantelzorg@amaryllisleeuwarden.nl

Wil je op de hoogte blijven van activiteiten en acties die speciaal voor mantelzorgers wordt georganiseerd, meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.