Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Mantelzorgers verwend met high tea

Mantelzorgers staan 365 dagen per jaar klaar voor hun naaste. Dat is bewonderenswaardig en verdient waardering. Daarom werden mantelzorgers uit de gemeente Leeuwarden zondag 17 november in het zonnetje gezet.

In het kader van de Dag van de Mantelzorg was een high tea bij Hotel van der Valk in Leeuwarden georganiseerd door Mantelzorg Amaryllis. De ongeveer 150 gasten werden verwend met heerlijke gerechten en uiteraard thee (of naar wens wat anders). Met een muzikaal optreden door Piter Wilkens en Jaap Louwes werd de sfeer er goed in gebracht. Tussen de gangen door zorgden acrobaten, jongleurs en andere artiesten voor verrassende acts. “Het was een heerlijke, ontspannen middag, waarin ik even alle zorgen kon vergeten”, zei een van de mantelzorgers. “Daar doen we het voor: de mantelzorgers een onbezorgde middag bezorgen”, aldus Amaryllis medewerker Marit Bakker.

Er zijn 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland, daarvan helpen 750.000 mensen langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week. Daarnaast groeit een kwart van de jongeren op met een familielid dat zorg nodig heeft.

In Leeuwarden worden mantelzorgers ondersteunt door Mantelzorg Amaryllis. Daar kunnen mantelzorgers – van jong tot oud –  terecht voor themabijeenkomsten, activiteiten, coaching, aanvullende hulp, vervangende mantelzorg en de mantelzorgmakelaar.

 

Mantelzorgers verwend met high tea