Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Mensen maken Leeuwarden!

Mensen maken Leeuwarden!

Met het Vrijwilligersmagazine vieren we het vrijwilligerswerk in de gemeente Leeuwarden. Het magazine, dat deze week is verspreid, is een initiatief van Vrijwilligerswerk Amaryllis in samenwerking met diverse (vrijwilligers)organisaties. Vrijwilligersorganisaties staan centraal om hun organisatie te promoten en nieuwe vrijwilligers te werven “Wat fijn dat ons zo’n podium wordt geboden”, gaf een organisatie aan bij de aanmelding.

Meer dan tachtig organisaties uit de gemeente Leeuwarden vertellen in het magazine wat zij doen en wat voor vrijwilligerswerk je bij hen kunt uitvoeren. Naast interviews met Stichting Present en Netwerk Time to Connect, is er ook een puzzelpagina en een feitjespagina. Al met al een kleurrijk magazine waarin naar voren komt hoeveel prachtig vrijwilligerswerk er wordt verzet in de gemeente. Mensen maken Leeuwarden!

Op 7 december, de dag van de Vrijwilliger, is het magazine verspreid in de gemeente Leeuwarden. Het team van Vrijwilligerswerk Amaryllis is op pad gegaan langs vrijwilligersorganisaties om het magazine aan te bieden. “Wat is het een mooi en overzichtelijk magazine geworden” zei één van de organisaties bij de overhandiging.

Online is het Vrijwilligersmagazine te vinden op de website SamenLeeuwarden.nl.

Voor de inwoners van de gemeente die nog niet bekend zijn met vrijwilligerswerk is het wellicht een eerste stap om zich te verdiepen in de vele mogelijkheden die vrijwilligerswerk biedt.

In de gemeente Leeuwarden zijn op SamenLeeuwarden.nl meer dan 230 vrijwilligersorganisaties actief met gemiddeld 450 actuele vacatures. Elke dag ontstaan daar matches tussen organisaties en vrijwilligers. Er is voor ieder wat wils: kort- of langdurend, voor een aantal dagen per week of een aantal uren per maand, vele verschillende werkzaamheden, in dorp op stad. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk kunt u terecht bij Vrijwilligerswerk Amaryllis.

Omrin ontvangt het magazine

Mensen maken Leeuwarden!