Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Team Grou winnaar Cambuurt Voetbal 2019

Het team van Grou (en omstreken) heeft het finaletoernooi van het Cambuurt voetbal project gewonnen. In de categorie 10 tot 14 jaar deed er een team van Grou mee aan het toernooi. Op zondag 1 september werd in de finale na spannende penalty’s gewonnen van Heechterp-Schieringen.

Cambuurt Voetbal is een gezamenlijk project van Cambuur Verbindt en Jongerenwerk Amaryllis waarbij het draait om voetbal maar vooral ook om FairPlay. In verschillende wijken en dorpen in de gemeente Leeuwarden is voor de zomervakantie acht weken getraind in verschillende voetbalkooien.

De trainingen draaiden om respect, samenwerken en FairPlay. In Grou werd er op de Play Skate Court ook getraind door een groepje jongeren van OSG Sevenwolden. Naast de trainingen moet er door elk team ook een maatschappelijk project gedaan worden. Zo is er in Grou gecollecteerd voor het Oranjefonds waarbij een deel van de opbrengst naar het Play Skate Court ging.

Cambuurt Voetbal is op 1 september in het stadion van SC Cambuur afgesloten met een toernooi tussen de verschillende wijken en dorpen gespeeld. De beker werd door Grou gewonnen en kreeg een mooi plekje op OSG Sevenwolden. Als extra prijs worden de jongeren op 18 oktober in de rust van de wedstrijd SC Cambuur – Oss gehuldigd met een ereronde over het veld in een vol stadion en mogen ze in de herfstvakantie nog een keer mee lunchen met de selectie en technische staf van Cambuur. In de categorie 15 tot 18 jaar won Heechterp-Schieringen het toernooi.

Team Grou winnaar Cambuurt Voetbal 2019