Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Verwenmiddag mantelzorgers druk bezocht

Even de zorgen aan de kant, verwenmiddag voor mantelzorgers druk bezocht

Zo’n 60 mantelzorgers werden tijdens de verwenmiddag voor mantelzorgers in de watten gelegd. Donderdag 28 maart in MFC Ludingawaard te Leeuwarden konden ze deelnemen aan diverse activiteiten zoals handverzorging, mindfulness, stoelmassage en light yoga. “Even de zorgen aan de kant”, “Ontzettend leuk, voel me verwend”, aldus twee van de bezoekers. Een belangrijk onderdeel van de verwenmiddag is dat mantelzorgers met elkaar in contact komen voor gezelligheid, maar ook het delen van verhalen en tips is erg waardevol voor de mantelzorgers.

Zorgt u voor een vriend, partner, familielid of vriend die ziek is? Dan bent u mantelzorger. De zieke heeft uw zorg en hulp hard nodig en kan niet zonder u en rekent op u.

De verwenmiddag is georganiseerd door Mantelzorg Amaryllis. Zij bieden verschillende vormen van mantelzorgondersteuning waardoor het iets gemakkelijker wordt om de zorg vol te houden, zoals de bemiddeling naar een vrijwilliger(organisatie), het organiseren van mantelzorgcafés in diverse wijken of de inzet van een mantelzorgmakelaar. Een mantelzorgmakelaar weet de juiste wegen te bewandelen bij de diverse instanties, geeft informatie en advies. 

Verwenmiddag mantelzorgers druk bezocht