Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Vragen over Alzheimer op de zaterdagmarkt beantwoord

Maak van Wereld Alzheimer Dag een onvergetelijke dag. Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag met als thema “Samen Bewegen”. Ook in Leeuwarden wordt aandacht aan die dag besteed. Met alle vragen over dementie kan men van 9 tot 17 uur terecht bij een kraam op de zaterdagmarkt in Leeuwarden (Nieuwestad). De kraam is te herkennen aan de vlaggen en banners van Alzheimer Nederland.

Diverse organisaties gaan in gesprek met bezoekers van de markt en winkelend publiek. Niet alleen om te benadrukken hoe belangrijk bewegen is voor mensen met dementie, maar ook dat het erg belangrijk is dat iedereen beweegt om mensen met dementie zoveel mogelijk beweging/vrijheid te laten houden! Aanwezig zijn ervaringsdeskundigen, medewerkers van het Alzheimer Café Leeuwarden, Odensehuis en Mantelzorg Amaryllis, psychomotorisch therapeuten en casemanagers dementie. Zij geven antwoord op alle vragen over dementie. Een bijdrage leveren aan acceptatie van dementie en een grotere dementievriendelijkheid van onze maatschappij is in Leeuwarden het doel.

Riksja’s van Fietsen Alle Jaren rijden op Wereld Alzheimer dag rond in het marktgebied om letterlijk samen te bewegen. Per Riksja kunnen twee (minder mobiele) passagiers worden meegenomen voor een fietstocht.

Bij Fietsen Alle Jaren houdt het leven niet op bij een bepaalde beperking of leeftijd, maar omarmen we wat elk mens te bieden heeft door middel van iets eenvoudigs als fietsen. Per Riksja kunnen twee minder mobiele passagiers worden meegenomen voor een fietstocht.

Mantelzorg Amaryllis biedt ondersteuning op diverse gebieden aan mantelzorgers. Zoals mantelzorgcoaches, jonge mantelzorgers ondersteuning, mantelzorgcafés, vervangende zorg (respijthuis) en een mantelzorgmakelaar.

Odensehuis Gerard Smit is een inloophuis voor iedereen die te maken heeft of betrokken is bij dementie, locatie Noordvliet 441, 8921 HH Leeuwarden (maandag en woensdag).

Alzheimer Café Leeuwarden houdt iedere eerste dinsdag van de maand een bijeenkomst met een thema om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te ontmoeten: locatie Wijkzorgcentrum Greunshiem, Tjotterstraat 16, 8937 AS Leeuwarden.

 

Vragen over Alzheimer op de zaterdagmarkt beantwoord