Webinars

Nieuwe gezichten is het thema van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Daarbij horen ook leuke en interessante webinars, waaraan jij en je collega’s in de maand juni aan kunnen deelnemen.

De webinars zijn speciaal georganiseerd voor vrijwilligers(organisaties) om kennis te actualiseren, zodat zij zich nog beter kunnen inzetten voor hun doelgroep(en) én om natuurlijk nieuwe gezichten te werven en te ontmoeten! De webinars vinden op twee verschillende dagen plaats en zijn voor (de vrijwillige) coördinatoren en/of de uitvoerende vrijwilligers interessant.

  • Vrijdagochtend 11 juni nam Heleen van Egmond deelnemers mee in de sleutelfactoren voor een nieuwe manier van werven.
  • Donderdagmiddag 17 juni vindt er een kenniscarrousel plaats met drie webinars; De kunst van nieuwe gezichten, Opvallende vacatures schrijven (met pindakaas) en De kunst van het werven vrijwilligers.

Scrol snel verder voor meer informatie en aanmelden!


KENNISCARROUSEL

Wanneer: Heeft reeds plaats gevonden, donderdag 17 juni, 15.30 tot 17.45 uur
Locatie: Online

Programma
15.30-16.30: ronde 1
16.30-16.45: Pauze
16.45-17.45: ronde 2

1. OPVALLENDE VACATURES SCHRIJVEN
Om de aandacht van een potentiële vrijwilliger naar jouw organisatie te krijgen is het belangrijk dat je opvalt tussen al die andere vacatures. Hoe je dat doet leer je aan de hand van pindakaas. Ja, echt! Waar je vroeger twee of misschien drie soorten pindakaas had, zijn er nu een flink aantal bijgekomen. Met karamel, met zeezout, met chocola en dan ook nog biologisch of met andere olie. Pindakaas is ineens weer een ‘hip’ product geworden. Wat de creatieve ondernemers gedaan hebben om pindakaas weer in de markt te zetten leer je tijdens deze workshop.
Vervolgens ga je zelf aan de slag om van jouw vacature – waar nu (bijna) niemand op af komt – een tekst te maken die wél aanspreekt. De webinar is actief en je gaat aan het werk met een eigen vacature, waarbij de focus ligt op het bedenken van een goede titel en inleiding.  
Deze workshop wordt gegeven door Heleen van Egmond. Zij is eigenaar van adviesbureau The Happy Volonteer.


2. DE KUNST VAN HET WERVEN VAN VRIJWILLIGERS
Harry van Wieren (regio-adviseur Noord Nederland) van Stichting Present Nederland verzorgt dit webinar. Het werven van nieuwe vrijwilligers staat centraal. Hoe bereik je de nieuwe vrijwilliger? We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn.

Missie: Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.
Visie: Een beweging op gang brengen in Nederland waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

—————————————————————————-

HET NIEUWE WERVEN

Wanneer: Heeft reeds plaats gevonden, vrijdag 11 juni, 10.30 tot 12.00 uur
Locatie:
online

Vrijwilligers werven, soms lijkt het alsof je aan een dood paard loopt te trekken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. In deze webinar verplaats je je in de nieuwe vrijwilliger en leer je de sleutelfactoren voor een nieuwe manier van werven. Vrijwilligers werven is leuk!

Kernvragen die we bespreken zijn: Wat kun je doen om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken? Hoe denkt een potentiële vrijwilliger en wat maakt dat iemand wel of niet kiest voor vrijwilligerswerk bij jouw organisatie? Verder leer je wie je echte concurrenten zijn (spoiler: het is niet wie je denkt dat het is) en krijg je ideeën over hoe je jezelf als organisatie kunt profileren zodat je aantrekkelijker wordt voor vrijwilligers. Bij elke kernvraag hoort een praktische oefening waarin je de informatie direct kunt toepassen op je eigen organisatie. Je krijgt tips die snel toepasbaar zijn en met een kleine moeite groot resultaat opleveren. Dan kom jij weer toe aan dingen die nu blijven liggen.

Over de trainer Heleen van Egmond
Vanuit haar bedrijf The Happy Volunteer helpt Heleen van Egmond vrijwilligersorganisaties om zichtbaar te worden en zo meer mensen aan te trekken. Heleen heeft zelf ervaring in het vrijwilligerswerk zowel aan de kant van de organisatie als in haar eigen vrijwilligerswerk. Op dit moment is Heleen bestuurslid bij Stichting Babyspullen. Daarnaast heeft Heleen zich bedrijfsmatig jarenlang verdiept in online communicatie & marketing. Wat je krijgt is een vernieuwende (en ook kritische) blik van iemand die weet hoe het werkt en snapt wat er bij jouw organisatie speelt. De trainingen zijn altijd praktisch en interactief.

Webinars

Heb jij vragen over de webinars? Dan kun je contact opnemen met Mariëtta via 06 13 96 67 16 of met Marischa via 06 13 96 66 77.