Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Wethouder Hilde Tjeerdema zet jonge vrijwilligers in het zonnetje!

De winnaars van de Hero58 zijn op vrijdag 11 oktober, tijdens het vrijwilligersfestival in Stadsschouwburg De Harmonie, bekend gemaakt. De gelukkigen waren Kasia de Vries en Melvin Kooistra die samen met 6 andere jongeren waren genomineerd voor zowel de vakjury- als de publieksprijs.

Vrijwilligster Kasia de Vries zet zich al jaren belangeloos in voor diverse vrijwilligers organisaties. Momenteel is ze actief bij Jimmy’s, een ontmoetingsplek voor jongeren. Ze heeft de vakjury onderscheiding, bestaande uit een award en een belevingscheque uit handen van wethouder Hilde Tjeerdema in ontvangst genomen. De vakjury prijsde Kasia onder andere voor haar enthousiaste, open en vertrouwde persoonlijkheid.

Om kans te maken op de publieksprijs kon er de afgelopen weken door het publiek gestemd worden. Met een grote meerderheid van stemmen heeft Melvin Kooista de publieksprijs in de wacht gesleept. Ook hij ontving van wethouder Hilde Tjeerdema een award en belevingscheque. Melvin is al jaren actief vrijwillig bij dierenasiel De Wissel. “Hij zal anderen altijd op de eerste plaats zetten, of dit nu een mens of dier is. Toen hem werd gevraagd, wat hij voor zijn verjaardag wilde. Antwoordde hij “Dat de hond Shaba die momenteel in het asiel verblijft, een mooi thuis krijg”, aldus wethouder Tjeerdema.

Ook de andere zes genomineerden, in de leeftijd van 17 tot en met 27 jaar, zetten zich vrijwillig in voor allerlei verschillende organisaties. Daarvoor werden ze ook in het zonnetje gezet.

HERO58 is een onderscheiding van de gemeente Leeuwarden voor jongeren tot en met 27 jaar die zich als vrijwilliger voor de gemeente Leeuwarden of de Leeuwarder samenleving verdienstelijk maken. De organisatie ligt in handen van Super Heroes Leeuwarden. Een project van Vrijwilligerswerk en Jongerenwerk Amaryllis waarbij jongeren worden uitgedaagd om één of meerdere maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een Sinterklaasactie voor kinderen in armoede, een trashchallenge of een culturele ontmoetingsactiviteit.

Foto van genomineerden, prijswinnaars en jury:

Van links naar rechts: achterste rij Willem de Vries (jury), Melvin Kooistra, Djayden Yung , Kasia de Vries, Anniek van der Horst, wethouder Hilde Tjeerdema, Danielle Nawijn, Stef Verhagen (jury)
Voorste rij: Danielle Kingma, Myra van der Horst
Afwezig: Rowena van Nimwegen

(gemaakt door Natalia Balanina)

Wethouder Hilde Tjeerdema zet jonge vrijwilligers in het zonnetje!