Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Workshops tijdens Vrijwilligersfestival

Jeroen Stek gaat de workshop ”Het Blije Brein” verzorgen en De Werkgroep Toegankelijkheid verzorgt zelfs twee workshops! Namelijk, ‘Kijk eens wat ik zeg”  en ”Iedereen doet mee”.

Geef je snel op voor maximaal twee workshops. Deelname is kosteloos. Lees verder voor meer informatie over de workshops. Meld je hier aan. 

Graag tot ziens op 11 oktober in de Harmonie!

____________________________________________________________________

Workshop ”Het Blije Brein”
Blij het vrijwilligerswerk door!
13.15 tot 14.00 uur of 14.15 tot 15.00 uur

Al de positieve gelukzoekers ten spijt, het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Je brein reageert soms oerdom en dan weer superslim. Een blij brein is het best voorbereid op alle mooie, ontroerende, lastige en pijnlijke zaken van het leven. Wil je weten hoe je een blij brein krijgt?

Zeg nu zelf, worden we niet overspoeld met positivo’s en gelukzalvers? En dat terwijl het leven niet alleen bestaat uit opperste extase en geluk. Middelmatigheid, gewoontjes, saaiheid en tegenslagen zijn er genoeg. We mogen dan in een welvarend land leven, als mens echt wel deugen en er zeker het beste van willen maken, al dat streven naar geluk is ook niet alles. Het lijkt misschien gek, maar vanuit de nieuwste kennis over het brein blijkt dat het wel degelijk verschil maakt hoe je brein geladen is.

Over de trainer, Jeroen Stek
Werkt als provocatief- en systeemtherapeut en supervisor bij Maarsingh & van Steijn te Leeuwarden, een netwerk voor psychologische expertise.
Daarnaast staat hij met collega en vriend Ton Kemp in het theater met drie verschillende theatercolleges.

____________________________________________________________________

Workshop “Kijk eens wat ik zeg!”
13.15 tot 14.00 uur door De Werkgroep Toegankelijkheid

Hoeveel moeite moeten slechthorende mensen doen, om iemand goed te kunnen verstaan? In de workshop “Kijk eens wat ik zeg’’ vertelt Theo Polet van De Werkgroep vooral wat wel werkt, want gehoorverlies vraagt altijd om samenwerking!

In deze workshop leer je wat spraakafzien is en ervaar je de mogelijkheden van het spraakafzien in de praktijk. Wat is mogelijk en wat niet? Hoe kan een slechthorend/doof persoon uit mondbeeld en lichaamstaal afleiden wat gezegd wordt? Hoe kun je zorgen dat je beter verstaan wordt door iemand die slechthorend is? Na deze workshop kun je met zelfvertrouwen communiceren met mensen met een beperkt gehoor.
N.B: Een schrijftolk is bij de workshop aanwezig.


Workshop “Iedereen doet mee”

14.15 tot 15.00 uur door de Werkgroep Toegankelijkheid

12 september heeft de Gemeente Leeuwarden samen met de Werkgroep het Manifest “Iedereen doet mee” ondertekend. De Werkgroep wil je in deze workshop graag meenemen in wat dat dan precies betekent voor jou als vrijwilliger of organisatie en wil bevorderen dat mensen met zichtbare en onzichtbare beperkingen mee kunnen en willen doen. De Werkgroep heeft de recepten om mee te kunnen doen en aan het eind van de “Week van de Toegankelijkheid” deelt Hilda Snippe van de Werkgroep dit graag met jou!

Vragen die worden beantwoordt zijn:

  • Hoe zorg je ervoor dat het VN-verdrag voor personen met een handicap in de praktijk wordt gebracht?
  • Wat is ervoor nodig dat iedereen mee kan doen, bijvoorbeeld in vrije tijd, vervoer, mening uiten, onderwijs en werk?
  • Welke goede voorbeelden zijn er al?

Over de werkgroep
De Werkgroep Toegankelijkheid Leeuwarden maakt zicht sterk voor een leefomgeving die voor iedereen bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar is. Speciaal als afsluiting van de landelijke ‘’Week van Toegankelijkheid’’, verzorgen zij twee workshops.


KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN VOOR 1 OF 2 WORKSHOPS

De workshops vinden plaats tijdens het Vrijwilligersfestival, http://tiny.cc/143hdz

Workshops tijdens Vrijwilligersfestival