Ontmoeten en Meedoen

Ontmoeten en Meedoen is voor bewoners van de gemeente Leeuwarden die ondersteund willen worden bij een zinvolle daginvulling.

Met en voor bewoners worden activiteiten in groepen georganiseerd op ontmoetingsplekken. De locaties zijn verspreid over de gemeente Leeuwarden en voor de deelnemers vaak dichtbij. Activiteitenbegeleiders, stagiairs en vrijwilligers ondersteunen de activiteiten.

Het team Ontmoeten en Meedoen van Amaryllis organiseert de activiteiten vanuit de basisondersteuning samen met partners en onderaannemers. Meedoen staat centraal. Met de deelnemers wordt gewerkt aan structuur, persoonlijke ontwikkeling en sociale contacten.

Voor meer informatie of een rondleiding op één van de locaties kunt u contact opnemen met uw sociaal werker of een bezoek brengen aan de buurt- of dorpskamer. Van een aantal locaties is een indruk te krijgen door de filmpjes op YouTube te bekijken.

Hieronder vindt u een overzicht van de Ontmoeten en Meedoen locaties. Ook in onze folder vindt u een overzicht van de locaties van Ontmoeten en Meedoen met een omschrijving van de activiteiten.

Interesse? Volg ons ook op Instagram: ontmoetenenmeedoenamaryllis.

Ontmoeten en Meedoen

Oude Ambachtsschool (WerkPro)

Techniek, horeca, productie, creatieve en gebouwbeheer werkzaamheden.

Werkplaats Oud-Oost

Metaal- en houtbewerking, productie, tuinonderhoud, fietsenreparatie en diverse andere projecten en klussen o.a. in de wijk.

De Klomp

Koken in de wijk, bloemschikken, diamondpainting, een kapper, de kledingbank, een naaiatelier, computercursussen en meer.

Stadstuinen Techum & Snakkerburen

Tuinwerkzaamheden, zelfoogst tuin, verkoopmiddagen, activiteiten met de wijk.

Odensehuis Gerard Smit

Activiteiten en ondersteuning voor mensen met dementie, Alzheimer, Parkinson en NAH (niet aangeboren hersenletsel).

Stadswerf Leeuwarden

Onderhouden, opknappen en restaureren van schepen. Leerbedrijf voor de houtsector.

Spel Verbindt Buurthuis Tjerk Hiddes

Activiteiten voor ouderen zoals kleuren, knutselen, spelletjes, een gezellig praatje en thee/koffie drinken. Niks moet, veel kan!

Kinderboerderij Leeuwarden

Dierenverzorging, onderhoud van dierverblijven en het groen, schoonmaakwerkzaamheden, horeca en gebouwenonderhoud. Ook is er de mogelijkheid voor creatieve opdrachten.

Ontmoeten en Meedoen en Kringloop Grou

Winkelwerkzaamheden, spelletjes, puzzels, kleding uitzoeken, meubels opknappen of fietsen repareren.

Meedoen Stiens

Een dagbeleving voor thuiswonende ouderen met o.a. vormen van dementie, Parkinson, NAH en/of gevoelens van eenzaamheid. Vooral gericht op structuur en activering, sociale contacten en ontlasten van de thuissituatie.

De Ontmoeting Stiens

Op een laagdrempelige manier elkaar ontmoeten en creatief bezig zijn. Gewoon een plek waar je kunt zijn zoals je bent.

Breek de Week in Stiens

Voor iedereen die meer wil bewegen, ontspannen en interesse heeft in gezonde voeding. Kortom, een groep voor positieve gezondheid

De Molen (JP van de Bent Stichting)

Restaurant, serveren, koken/bakken, winkelwerkzaamheden, cadeautjes inpakken, producten afrekenen en creatief bezig zijn.

Meedoen Westend

Een dagbeleving voor ouderen met o.a. vormen van dementie, LVB, eenzaamheidsproblematiek en/of psychiatrische problematiek.

SC Leovardia

Een voetbalvereniging met een groot maatschappelijk karakter. Activiteiten voor alle leeftijden: Knutselen, biljarten, darten en koffie drinken.

Kunst in je buurt

Voor iedereen die graag nieuwe mensen wil leren kennen en creatief bezig wil zijn onder begeleiding van een professionele kunstenaar. Dans, theater, beeldende kunst, fotografie, samen muziek maken, het kan allemaal. Vanaf 18 jaar en ervaring is niet nodig. Ga naar www.generatiehuis.nl of stuur een appje: 06 44 54 72 51.

Ontmoetingsplek Bilgaard

Ontmoetingsplek voor alle wijkbewoners van Bilgaard (en omgeving), met speciale aandacht voor (beginnende) dementie en mantelzorg.

Zwemmen Kalverdijkje

Lekker lichamelijk bezig te zijn door baantjes zwemmen, balsport in het water, andere spelelementen of dobberen in het water.

Doe mee atelier

Elke maandag van 13.00 tot 16.00 uur onder het genot van een bakje koffie of thee lekker creatief bezig zijn. Niks moet, veel kan. Geregeld zijn er workshops, eigen werk kun je ook mee bezig. Wil je kijken en ervaren? Kom gerust langs bij buurthuis Tjerk Hiddes.

Doe mee Adlân

Elke dinsdag van 13.00 tot 15.30 uur worden activiteiten georganiseerd zoals spelletjes, creatief en sportief bezig zijn. Niks moet, veel kan. Inloop is vrij en de koffie en thee staan klaar. Kom gerust langs bij wijkcentrum Aldlân.

Samen bouwen we aan ontmoetingsplekken in de wijk. Bent u of kent u een mooi initiatief in de wijk waar bewoners/deelnemers bij kunnen aansluiten? Neem dan contact op met ontmoetenenmeedoen@amaryllisleeuwarden.nl.

Wilt u graag vrijwilligerswerk doen bij Ontmoeten en Meedoen? Neem dan contact op het Vrijwilligerswerk Amaryllis, via vrijwilligerswerk@amaryllisleeuwarden.nl of 058 303 0400.