Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

De deur uit met derde MaxMobiel Leeuwarden

In Leeuwarden is sinds woensdag 8 februari een derde MaxMobiel beschikbaar, mede dankzij Amaryllis. Met vrijwillige chauffeurs kunnen inwoners hiermee makkelijk de deur uit. Het wagentje en de chauffeurs kregen een feestelijk onthaal.

Een MaxMobiel is een tweepersoons elektrisch wagentje, gemaakt in Friesland, met achterin ruimte voor bijvoorbeeld een rollator en boodschappentas. De vrijwillige chauffeurs brengen hun passagier naar onder meer een winkel, buurthuis, ziekenhuis of vrienden en familie. Sonja Bekkenutte is coördinator van de MaxMobielen in Leeuwarden. “We doen het voor de mensen.” Vaak gaat het om mensen die slecht ter been zijn of die onzeker zijn om alleen de deur uit te gaan. Ze betalen slechts 1 euro per rit.

Eropuit
In Leeuwarden reden er al twee, met steun van Noorderbreedte en Jumbo. Het was zo’n succes, dat de wens ontstond voor een derde wagen. Deze is mede mogelijk dankzij Amaryllis. Directeur Sjoerd Tolsma: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en eropuit kan gaan.” Begeleid door de twee huidige MaxMobielen vond de ontvangst van de nieuwe MaxMobiel plaats bij Amaryllis op het Zuidvliet.

Dag en Doen
De aanleiding voor Amaryllis was het project Dag en Doen waar Amaryllis bij betrokken is. Dag en Doen is een gratis app die in één oogopslag laat zien wat er te doen is in de buurt of wijk. Met de MaxMobiel kunnen minder validen makkelijk naar die activiteiten gaan, bijvoorbeeld gymnastiek, koor, handwerken, biljarten, koffiedrinken en gezamenlijke maaltijden. Natuurlijk is ook deze derde MaxMobiel voor andere bestemmingen in Leeuwarden beschikbaar, los van Dag en Doen.

Chauffeurs Joop Koehoorn, Klaas Zantema en Coos Peper zijn blij met de derde wagen en er komen ook twee nieuwe chauffeurs bij. “We brengen mensen door heel Leeuwarden”, vertelt Klaas Zantema. “Het is fijn om dit voor hen te kunnen doen, en de leuke gesprekken onderweg maken mijn dag goed!”

Reserveren
Een rit in de MaxMobiel is te reserveren via telefoonnummer 06 – 48 26 42 03, graag één dag van tevoren.

<strong>De deur uit met derde MaxMobiel Leeuwarden</strong>