Aanvullende hulp

Om de zorg te kunnen volhouden kan het goed zijn om de zorg af en toe uit handen te geven. U kunt dan zelf even bijkomen en nieuwe energie opdoen. Ook voor degene voor wie u zorgt is dat belangrijk.

Hulp bij u thuis

Bent u op zoek naar een vrijwilliger, die bij u thuis komt en taken van u overneemt? Of die u vervangt als u om praktische redenen de deur uit moet, bijvoorbeeld wanneer u naar de kapper moet of boodschappen wilt doen?
Wij gaan graag met u op zoek naar een passende vrijwilligersorganisatie en/of vrijwilliger. U mag ons bellen via 058 30 30 400. Ook kunt u uw vraag indienen via dit formulier.  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Vervangende mantelzorg in een logeerappartement

In een logeerappartement kan de mantelzorg tijdelijk worden overgenomen. Er is een logeerappartement in de Hofwijck in Leeuwarden.

Verblijven kan op regelmatige basis bijvoorbeeld:

  • één keer per maand
  • een weekend
  • één dag per week
  • incidenteel (bijvoorbeeld in geval van vakantie, een dagje uit of een geplande ziekenhuisopname).

Is er thuiszorg, dan gaat die gewoon mee.

Zijn er taken die niet kunnen worden uitgevoerd door een vrijwilliger dan wordt er gekeken of er een indicatie voor thuiszorg nodig is. Afspraken over de duur van het verblijf worden in overleg gemaakt. Je betaalt een eigen bijdrage van € 6 per dag.

Klik hier voor de veelgestelde vragen.

Afbeelding bij tekst

Advies, meer informatie of aanmelden mantelzorger
Voor alle vormen van mantelzorgondersteuning kun je je rechtstreeks aanmelden bij Mantelzorg Amaryllis. Ook je huisarts, wijkverpleegkundige of sociaal werker kan je aanmelden.

Wij gaan graag met je in gesprek over je situatie en/of je advies te geven op diverse gebieden.  Aan de orde komen vragen zoals: wat kan de zorgvrager zelf doen, wat moet worden overgenomen door de vrijwilliger en wat doet eventueel de thuiszorg. Je kunt ons bellen op het nummer 058 303 0400 of mailen via mantelzorg@amaryllisleeuwarden.nl

Wil je op de hoogte blijven van activiteiten en acties die speciaal voor mantelzorgers wordt georganiseerd, meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.