Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Energiedagen Vrijheidswijk mooi vervolg

De Energiedagen in de Vrijheidswijk zijn 26 en 27 januari goed bezocht. Het evenement was een mooi vervolg op de Energiebraderie in december.

De Energiebraderie in december 2022 was een wens van bewoners van de Leeuwarder Vrijheidswijk. Amaryllis heeft het toen opgepakt samen met verschillende organisaties. Zowel bewoners als de organisaties wilden graag een vervolg.

Zodoende waren ze donderdag 26 en vrijdag 27 januari weer van de partij: Omrin, energiecoaches, woningcorporaties Elkien en Woon Friesland, de wijkvereniging, het wijkpanel en Amaryllis (Sociaal Wijkteam Noord en Opbouwwerk). Ook Programma Leeuwarden Oost was bij de organisatie betrokken. Er kwamen veel wijkbewoners op af, waarbij ook nieuwe gezichten.

De Energiedagen vonden plaats in MFC ’t Mozaïek en buiten stond beide dagen de Bespaarkeet. Bespaartips, bijna gratis warme kleding, tips van de brandweer over rookmelders en elektrische kachels, gratis energiebesparende materialen, hulp bij aanvragen van de energietoeslag, activiteiten voor kinderen, … er was van alles te doen.

“Er waren deze keer ook monteurs van de woningcorporaties met wie je meteen een afspraak kon maken!” vertelt opbouwwerker Auck Busman van Amaryllis enthousiast. Meteen was echt meteen, de monteurs kwamen dezelfde dag thuis langs. “Ze keken niet alleen welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Ze gingen ook direct aan de slag met bijvoorbeeld radiatorfolie of tochtstrips.”

Verschillende Leeuwarder wijken en dorpen volgen de komende tijd het voorbeeld van de Vrijheidswijk.

 

 

Energiedagen Vrijheidswijk mooi vervolg