Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Jong en oud geniet van Burendag Stiens

Jong en oud ontmoette elkaar bij de oude en nieuwe Skalm, tijdens een mooie Burendag in Stiens. Zelfs het weer werkte mee.

Voor en met bewoners hebben Multifunctioneel centrum de Skalm, dbieb en Amaryllis zaterdag 24 september verschillende activiteiten georganiseerd. Bij de oude Skalm aan de Pyter Jurjensstrjitte was het buite    n genieten van de zon en van koffie, thee en lekkere hapjes. Die waren gemaakt door de taalgroep van het Sociaal Dorpenteam Noord van Amaryllis. Een draaiorgel zorgde ondertussen voor gezellige begeleiding en verderop liep een muziekkorps door het dorp.

Happy stones
Vanuit Amaryllis was ook ‘Ontmoeten en Meedoen’ erbij. Deze groep hield in de oude Skalm een expositie met kunstwerken van deelnemers. Ook werd er geknutseld: bezoekers maakten happy stones en boekenleggers.

Nieuwe plek voor Jongerenwerk
In de nieuwe Skalm, aan de Langebuorren, was de start van de Kunstroute. Voor Jongerenwerk was Burendag een goede gelegenheid om aan jongeren hun nieuwe plek in dit gebouw te laten zien. Verder was dbieb er met een ‘fun station’ van Mad Science. Kinderen konden hier slijm maken.

Ontmoetingen
Vooral geslaagd waren de vele ontmoetingen en de leuke gesprekken. Burendag is dan ook een landelijke dag om buren met elkaar in contact te brengen. Volgend jaar weer een Burendag in Stiens, en dan op de nieuwe locatie: de nieuwe Skalm.

Jong en oud geniet van Burendag Stiens