Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Veel werk verzet tijdens NLdoet

Tijdens NLdoet  kon iedereen een dag ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk is. In Leeuwarden en omgeving waren ruim 40 activiteiten via de landelijke website NLdoet aangemeld. Zo zijn rollators en rolstoelen van bewoners schoongemaakt bij Wijkzorgcentrum Greunshiem, werd er bij Talant Middelséhiem een gezellige dag georganiseerd voor de bewoners en kreeg het interieur van Dekemastate in Jelsum een schoonmaakbeurt.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds, dit jaar was het op 10 en 11 maart. NLdoet nodigt iedereen uit om een dag het verschil te maken. Tegelijk is het een mooie manier om je te verdiepen in de vele mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Organisaties zijn ontzettend blij met vrijwilligers. Het gaat vaak om klussen waar ze zelf niet aan toekomen.

Presentjes van Amaryllis
Het team Vrijwilligerswerk van Amaryllis liet het evenement niet ongemerkt voorbijgaan. De medewerkers hebben een aantal organisaties bezocht en een klein presentje aan de vrijwilligers gegeven om ze te bedanken voor hun deelname aan NLdoet. Daarnaast hebben ze zelf aan activiteiten deelgenomen.

SamenLeeuwarden.nl
Vrijwilligerswerk kan natuurlijk ook op andere dagen in het jaar. Inwoners van gemeente Leeuwarden die benieuwd zijn naar de vele mogelijkheden kunnen terecht op SamenLeeuwarden.nl. Op dit digitale platform zijn ruim 280 vrijwilligersorganisaties actief met momenteel 475 vrijwilligersvacatures. Er is voor ieder wat passends: kort- of langdurend, voor een aantal dagen per week of een aantal uren per maand, verschillende werkzaamheden, in dorp of stad.

<strong>Veel werk verzet tijdens NLdoet</strong>