Nieuws

terug naar nieuwsoverzicht

Vrijwilligers, REUZE bedankt!

7 december, Nationale Vrijwilligersdag! Een mooie aanleiding om vrijwilligers eens extra te bedanken. Én voor een Dankjewelfeest op zaterdag 10 december in Neushoorn!

Vrijwilligers zijn hard nodig om allerlei activiteiten draaiende te houden. Ook in de regio Leeuwarden grijpen veel organisaties de Nationale Vrijwilligersdag aan om hun vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Een cadeautje, uitstapje, een compliment; iedere organisatie pakt het op zijn eigen manier aan. Net als voorgaande jaren ondersteunt welzijnsorganisatie Amaryllis hen om vrijwilligers nog eens extra te bedanken.

Bedankkaart
Er wordt bijvoorbeeld een actie van vorig jaar herhaald: een bedankkaart via hun eigen vrijwilligersorganisatie. Ruim 1800 vrijwilligers ontvangen dit jaar zo’n kaart. “We zijn heel blij met deze actie, hiermee kunnen we op een eenvoudige manier onze waardering uiten aan onze vrijwilligers”, aldus één van de deelnemende vrijwilligersorganisaties.

Dankjewelfeest
De waardering voor vrijwilligers zal ook overduidelijk zijn tijdens het ‘Dankjewelfeest’ op zaterdag 10 december van 10.00 tot 14.00 uur. Dit vindt plaats in cultureel centrum Neushoorn en wordt georganiseerd door gemeente Leeuwarden en Amaryllis. Iedereen die vrijwilligerswerk doet in de gemeente Leeuwarden, is welkom. Aanmelden is niet nodig.

Lees meer over het feest op SamenLeeuwarden.nl

Trots
“Zulke waardering is dik verdiend, niet alleen op 7 december, maar het hele jaar door”, vertelt Roos van der Meer van ons team Vrijwilligerswerk. “Het mooie is dat meer dan de helft van de volwassenen in Friesland vrijwilligerswerk doet. Nergens in Europa ligt dat percentage zo hoog. Iets waar we ontzettend trots op mogen zijn.”

Vrijwilligers, REUZE bedankt!