Wat is vroegsignalering?

Wij helpen inwoners die schulden hebben bij water- en energiebedrijven, woningbouwverenigingen en zorgverzekeraars. Dat doen wij namens de gemeente. Hiermee willen wij voorkomen dat schulden te hoog worden.

Wij helpen je graag oplossingen te vinden.

Bijvoorbeeld door:

  • Overzicht te krijgen over jouw geldzaken met een budgetplan
  • Het in kaart brengen van jouw achterstanden
  • Helpen met het aanvragen van betalingsregelingen
  • Het regelen van toeslagen of kortingen
  • Doorverbinden en overdragen naar passende schuldhulp als dit nodig is

Water- en energiebedrijven, woningbouwverenigingen en zorgverzekeraars moeten de gemeente verplicht laten weten als een inwoner een tijdje niet betaald heeft. De gemeente is verplicht deze inwoner hulp te bieden. Amaryllis biedt deze hulp namens Gemeente Leeuwarden. Wij komen bij mensen aan de deur of bellen ze.

Al afgesloten?
Heb jij al een bericht gekregen dat jouw energie- of gaslevering wordt afgesloten? Probeer dan zo snel mogelijk een betalingsregeling te treffen met jouw aanbieder. Vraag om een een lage, haalbare afspraak met een bedrag dat jij elke maand kan betalen. Je mag bij een betalingsregeling altijd meer overmaken, maar nooit minder. Lukt het niet om een betalingsregeling te krijgen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen jou helpen door bijvoorbeeld te praten met jouw energie- of gasleverancier, jouw schulden op een rijtje te zetten en een passende oplossing te zoeken.

Sluit zo snel mogelijk een nieuw contract af bij een ander energiebedrijf. Zo voorkom je dat je afsluitkosten of aansluitkosten moet betalen.

Kan ik mij uitschrijven van vroegsignalering?
Ja, dat kan je zelf doen. Dit kunnen wij niet voor je doen.

Om jezelf uit te schrijven, kan je bij je verhuurder, zorgverzekeraar en elektriciteits-, gas- en waterbedrijf doorgeven dat je niet wilt dat jouw gegevens met de gemeente worden gedeeld.

Wij helpen inwoners die schulden hebben bij water- en energiebedrijven, woningbouwverenigingen en zorgverzekeraars. Dat doen wij namens de gemeente. Hiermee willen wij voorkomen dat schulden te hoog worden.