#WATIKDOE

Laat zien wat jij doet met #WATIKDOE
In de gemeente Leeuwarden zijn héél veel vrijwilligers actief. Enthousiaste, creatieve, sportieve, zorgzame, sociale mensen die zich inzetten voor een ander. Juist in deze tijd beseffen we hoe onbetaalbaar het werk van vrijwilligers is. Hoogste tijd om hen dus eens in het zonnetje te zetten! Wil jij meedoen met de campagne #WATIKDOE en laten zien wat jij doet? Of zijn bij jouw organisatie fantastische vrijwilligers actief? Breng het in beeld met de vrijwilligerscampagne #WATIKDOE. Zo laten we samen zien wat voor mooie dingen er in de gemeente Leeuwarden allemaal gebeuren én worden er nog meer mensen enthousiast om vrijwilligerswerk te doen.

Hoe werkt het?
Met deze campagne brengen we vrijwilligers in beeld en laten we zien wat zij doen én hoe goed ze dat doen. Het is een mooi moment om als organisatie je vrijwilligers te waarderen en hen écht even in het zonnetje te zetten. Bovendien wordt het werven van nieuwe vrijwilligers eenvoudiger wanneer je laat zien wat voor bijzondere dingen jouw huidige vrijwilligers realiseren. Wij willen dit zo eenvoudig mogelijk maken voor jou. Daarom hebben we een toolkit ontwikkeld waar je alle instructies en benodigdheden vindt. Uiteraard kun je hier gratis gebruik van maken!

Aan de slag!
Maak een foto van jouw vrijwilliger met de felgekleurde pijlen en teksten die passen bij deze persoon en deel dit via jouw social media kanalen. Deze pijlen kun je op afspraak bij een buurt-of dorpskamer bij jou in de buurt afhalen en terugbrengen, maar ook digitaal toevoegen via de toolkit.

We hebben ook raamstickers van de pijlen en teksten beschikbaar! Handig wanneer je met een kleine organisatie werkt én coronaproof! Plak de stickers op een raam of grote glazen wand rondom de vrijwilliger en maak een leuke foto. De instructies vind je in de toolkit. Ook de raamstickers zijn op afspraak  af te halen en terug te brengen bij de buurt- of dorpskamer bij jou in de buurt.

Grote en kleine organisaties, iedereen kan mee doen – ook als er maar één vrijwilliger actief is. Deel de foto’s op social media met #WATIKDOE en tag @vrijwilligerswerkleeuwarden, zodat wij ze ook kunnen delen!

Liever digitaal?
Handig met een computer? Dan kun je ook digitaal aan de slag! De pijlen en teksten zijn namelijk ook digitaal te downloaden. Zo kun je een goede foto maken van jouw vrijwilligers en de pijlen later digitaal toevoegen. Ook via Instagram kun je gebruik maken van de speciale #WATIKDOE stickers! In de toolkit vind je alles wat je nodig hebt om zelf creatief aan de slag te gaan.
Vergeet niet @vrijwilligerswerkleeuwarden te taggen, zodat wij de foto kunnen delen!

Aanvragen pijlen
Wil je graag meedoen met de actie, dan kun je de pijlen op afspraak afhalen. Vul hiervoor dit formulier in of neem even contact met ons op via de mail of telefonisch. Heb je verder nog vragen over #WATIKDOE? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee! Stuur een mail naar vrijwilligerswerk@amaryllisleeuwarden.nl of bel Reineke Vogt via 06 30 20 30 12 of Roos van der Meer 06 13 96 91 30.

Toolkit (klik om te downloaden)
Instructie instagramstickers
Instructie raamstickers
Instructie hoe maak je een goede foto
Digitale pijlen en teksten afbeeldingen

De vrijwilligerscampagne #WATIKDOE is een initiatief van Vrijwilligerswerk Amaryllis en een onderdeel van het Nationale Jaar Vrijwillige Inzet 2021.

   

#WATIKDOE